Tuesday, 25 December 2012

bila musim tengkujuh tiba

salam semua..aku dh agak kelantan akan banjir..see...kan dah ckp..dah byk hari hujan xberenti,asyik je turun lebat..kampus aku kat pengkalan chepa air naik ke paras pinggang..wow..nmpak cm tkot je dgr..tp di sebalik sume tu ada yang bes!!kampus tutup slma seminggu!yeeeeayy..syok abis la habaq hg.hehehe..tp kesian  dekat org2 kampung kt kelantan ni..rumah semua masuk air.banjir..mcm mna pulak dengan rezeki mereka???conform turut terjejas..tp nasib baik la kt apartment aku menginap ni xbanjir..air just naik kat paras buku lali je..tp tu pon takot gak..takot ular air..hahaha..bahaya woo...die begayut kat betis apa pon xdapat..dok meloncat2 la..tp sebb nk trun makan,lapar punya pasal tepaksa trun jgk pegi bli mknn..(tp aku rs aku diet..so xpyh mknla).hhehe..bila aku tya kat kwn aku...
"npe kt mpus kite je banjir teruk?"
jawapan dia"banyak dosa kat situ"...hahaha..tegelak aku dgr..kdng2 betul jugak..allah nk bg peringatan..
harap2 la xbanjir dah waktu nk exm bulan 1 ni...tp rsa tringin aku nk naik smpan masa bnjir..dgr kata lecturer pegi pejabat  naik smpan...hahaha..lawaknye...pakai dah smart,kasut bekilat.kemeja siap ada side tajam lagi..tp alih2 "drive" smpan je..hahaha...oppps..mls nk kutuk lebih2..kang kurang markah plak..haha..bubyeeeeee

3 comments:

  1. bestnye tengah belajar tengah banjir. hehe, Tak sempat nak rasa sebab dah habis study..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bes sgt sebb klas sume cncel..hahaha

      Delete
  2. banjir2 hehehe
    btw jom join contest osem ni ^^

    http://www.the-bloggeria.my/2012/12/contest-top-referer-get-rm100-topup.html

    ReplyDelete